reînnoire mărci OSIM, EUIPO, WIPO

Reînnoirea mărcii se face nelimitat în timp, din zece în zece ani.

O marcă națională înregistrată la OSIM, sau o marcă a Uniunii Europene înregistrată la EUIPO este valabilă 10 ani. Ea poate fi reînnoită cu câte zece ani pe durată nedeterminată. Cererea de reînnoire poate fi depusă de consultanții noștri.

Procedura de reînnoire

Când se depune cererea?

Cu șase luni înainte de expirarea înregistrării, ProtectMARK informează în scris titularul, sau orice alt/alți titular(i) al/ai dreptului respectiv cu privire la faptul că înregistrarea trebuie reînnoită.

Plata

Se poate depune o cerere de reînnoire, cu posibilitatea de a plăti taxa de reînnoire în decursul celor șase luni care precedă data de expirare a înregistrării. Data la care se poate solicita cel mai târziu reînnoirea și achita taxa este data de expirare a mărcii. În ziua următoare datei de expirare începe o perioadă suplimentară de grație pentru reînnoire. Se va percepe o taxă suplimentară de 50% pentru această perioadă pentru marcile înregistrate la OSIM respectiv de 25 % pentru această perioadă pentru marcile înregistrate la EUIPO.

Reînnoirea târzie

Dacă cererea nu a fost depusă la timp, este posibilă reînnoirea târzie în cursul unei perioade suplimentare de șase luni. Cererea de reînnoire târzie trebuie depusă și taxa de reînnoire trebuie plătită împreună cu o suprataxă de de 50% în această perioadă de grație care începe în ziua următoare datei de expirare pentru marcile înregistrate la OSIM, respectiv de 25% în această perioadă de grație care începe în ziua următoare datei de expirare pentru marcile înregistrate la EUIPO.

Nedepunerea cererii de reînnoire

Dacă nu este depusă o cerere de reînnoire sau dacă este depusă după perioada de grație, marca națională sau marca UE va fi anulată și radiată din registrul mărcilor OSIM sau EUIPO.

Reînnoirea mărcii la OSIM. Reinnoirea mărcii la EUIPO. Reinnoirea mărcii la WIPO

Dacă doriți să aflați care sunt costurile reînnoirii unei mărci la OSIM sau care sunt costurile reînnoirii unei mărci la la EUIPO completați formularul din acest link si veți fi contactat/ă în cel mai scurt timp de către un consultant ProtectMARK pentru informații referitoare la procedura ce va fi urmată pentru reînnoire.

CONTACTAȚI-NE PENTRU REÎNNOIREA MĂRCII!

 

Notă de informare pentru politica de GDPR aplicată de ProtectMARK | Termeni și condiții