ÎNREGISTRARE MĂRCI OSIM, EUIPO, WIPO

Ce se urmărește prin înregistrarea unei mărci?

CE OBȚINEȚI PRIN ÎNREGISTRAREA MĂRCII LA OSIM, EUIPO, WIPO

ÎNREGISTRARE MĂRCI OSIM, EUIPO, WIPO

Prin înregistrarea mărcii la OSIM, EUIPO, WIPO, titularul obține un drept exclusiv de exploatare pe teritoriul în care acesta a ales să se protejeze. Prin înregistrarea mărcii, titularul va deține un monopol in acel teritoriu, certificatul de înregistrare obținut ca urmare a inregistrării mărcii dovedind acest lucru.

Înregistrarea mărcii se poate face printr-un mandatar, nefiind necesară prezența solicitantului în fața oficiilor(OSIM, EUIPO, WIPO).

O marcă permite consumatorilor să distingă produsul sau serviciul dumneavoastră de alte produse sau servicii similare de pe piață ale concurenților. O marcă beneficiază de o protecție nelimitată – cu condiția ca aceasta să fie utilizată de titularul ei și reînnoită din zece în zece ani.

Exercitarea drepturilor asupra mărcii dumneavoastră este la fel de importantă ca și construirea imaginii de marcă. Dacă nu le exercitați, valabilitatea mărcii poate fi pusă la îndoială, iar imaginea de marcă își va pierde din valoare.

Titularul mărcii are dreptul să împiedice orice terț să utilizeze un semn în cadrul comerțului, fără consimțământul său, pentru produse sau servicii identice cu cele pentru care marca este înregistrată.

Avantajele înregistrării unei mărci:

  • în majoritatea țărilor drepturile conferite de o marcă sunt dobândite numai prin înregistrare;
  • este mult mai ușor să se demonstreze apartenența unei mărci înregistrate prin deținerea certificatului, prevenind astfel încălcarea drepturilor în cazul în care nu dețineți un certificat pentru marca pe care o folosiți;
  • o marcă înregistrată va crește întotdeauna valoarea afacerii dumneavoastră și va putea aduce beneficii dacă veți dori să vindeți afacerea după o anumită perioadă de timp.

Este responsabilitatea dumneavoastră să vă exercitați drepturile asupra mărcii pe care ați înregistrat-o. Pentru a realiza efectiv acest lucru, este indicat să colaborați cu un consultant prin intermediul caruia să întreprindeți următoarele:

Asigurați-vă că marca dumneavoastră este corect înregistrată pentru produsele și serviciile pe care le comercializați.

Clasificarea internațională a produselor și serviciilor NISA poate fi realizată de consultanții ProtectMARK astfel încât protecția mărcii sa fie cât mai completă.

O marcă înregistrată îi avertizează pe concurenți că dețineți un drept, dar dacă cineva vă utilizează marca (sau una similară) fără permisiune, dumneavoastră sunteți cel care trebuie să ia măsuri pentru a-l opri.

ProtectMARK vă poate asista pentru a realiza toate aceste acțiuni.

Consultanții ProtectMARK au o experiență de peste 20 ani în domeniul înregistrării și protejării mărcilor. Noi vă putem asista la proiectarea unei strategii naționale, comunitare sau globale astfel încât să vă putem asigura protecția și respectarea drepturilor dumneavoastră de titular al mărcii.

Dacă doriți să aflați care sunt costurile înregistrării la OSIM sau care sunt costurile înregistrării la EUIPO completați formularul din acest link si veți primi imediat un mesaj pe e-mail în care veți afla atât costurile oficiului(OSIM pentru marcă națională sau EUIPO pentru marcă europeană). După completarea acestui formular și primirea emailului cu oferta veți fi contactat de un consultant ProtectMARK pentru clarificări și continuarea procedurii în cazul in care veți accepta oferta.

CONTACTAȚI-NE PENTRU DETALII. CONSULTANȚĂ GRATUITĂ!

VERIFICAREA DISPONIBILITĂȚII MĂRCII la OSIM, EUIPO, WIPO

VERIFICARE MĂRCI OSIM, EUIPO, WIPO

Când aveți deja toate elementele cunoscute ale mărcii pe care doriți să o înregistrați, ar trebui să verificați mai întâi dacă aceasta este efectiv disponibilă. Prin verificarea mărcii înainte de depunere la OSIM sau la EUIPO veți fi sigur că nimeni altcineva nu are un drept anterior la o marcă identică sau similară care ar putea intra în conflict cu marca dumneavoastră.

Avantajele verificării unei mărci

  • aflați dacă există drepturi anterioare înregistrate
  • puteți decide mult mai ușor ce denumire să alegeți pentru inregistrarea mărcii;
  • evitați costurile cu înregistrarea unei mărci care nu este disponibilă si riscul unei opoziții;
  • evitați litigiile cu alte companii;
  • puteți afla mai multe informații despre competitorii dumneavoastră;
  • apelați la un sepcialist în domeniul mărcilor.

Cele mai frecvente provocări provin de la mărci înregistrate anterior și puteți economisi timp și bani realizând verificarea mărcilor care ar putea intra în conflict cu marca dumneavoastră înainte de a depune cererea de marcă.

Drepturile anterioare
Mărcile comerciale sunt protejate pe principiul „primul venit, primul servit”. Dreptul aparține celui care a depus primul o cerere de înregistrare. Protecția mărcii începe atunci când este dată o dată legală de depozit. Dacă o marcă are o dată de prioritate* care este anterioară datei de depozit, data de prioritate contează atunci când se stabilește cine a depus primul marca. Mărcile comerciale sunt protejate numai în teritoriile în care sunt înregistrate. Aceasta înseamnă că drepturile protejate în afara României sau a Uniunii Europene nu pot contesta marca națională respectiv marca europeană.

(*) Dacă ați depus deja o cerere de marcă într-un stat parte la Convenția de la Paris sau la Acordul de instituire a OMC, puteți utiliza data de depunere a cererii respective pentru o cerere de marcă UE sau WIPO depusă în termen de 6 luni de la data primei aplicări în statul respectiv. Aceasta este ceea ce se numește prioritate. O revendicare de prioritate poate fi utilizată doar pentru aceeași marcă și doar pentru aceleași produse sau servicii care sunt identice sau cuprinse în cele din prima cerere.

Puteți revendica prioritatea la data depunerii cererii dumneavoastră de marcă la UE respectiv WIPO.

ProtectMARK vă oferă un serviciu gratuit de verificare preliminară a mărcilor

Pentru verificarea gratuită a dipsonibilității mărcilor vă rugăm să ne sunați la 0721514264, sau să completați formularul din acest link, în care să ne trimiteți denumirea mărcii și o listă cu produsele și serviciile pe care doriți ca marca dumneavoastră să fie înregistrată.

Un consultant ProtectMARK va analiza cererea dumneavoastră și vă va contacta într-un interval cât mai scurt de timp.

MONITORIZAREA MĂRCII LA OSIM, EUIPO, WIPO

MONITORIZARE MĂRCI

În cazul în care marca a fost depusă prin intermediul ProtectMARK, monitorizarea mărcii se va realiza gratuit pe toată perioada de înregistrare, procesul de înregistrare putând dura între 9 și 11 luni la OSIM respectiv 4 și 6 luni la EUIPO. După predarea certificatului de înregistrare, la final de procedură, acest serviciu va fi realizat contra-cost, funcție de mai multe criterii(numărul de mărci, numarul de clase, teritoriul protejat) dupa o negociere care va avea loc între părți.

Monitorizarea mărcilor naționale la OSIM, monitorizarea mărcilor europene la EUIPO sau monitorizarea mărcilor internaționale la WIPO, se efectuează zilnic de către consultanții ProtectMARK la nivel național, european și internațional, iar la fiecare perioadă de 2 saptămâni veți primi un raport cu mărcile similare sau indentice care intră în conflict cu marca dumneavoastră. Ulterior va fi parcursă o altă procedură, cea de opoziții împotriva mărcilor respective, dacă veți dori acest lucru.

Dacă doriți să aflați care sunt costurile monitorizării la OSIM sau care sunt costurile monitorizării la EUIPO completați formularul din acest link si veți fi contactat/ă în cel mai scurt timp de către un consultant ProtectMARK pentru clarificări.

 

 

 

MARCA INREGISTRATA

MARCA INREGISTRATA

Marca este unul din cele mai importante bunuri ale unei companii – este elementul esential al oricarei strategii de marketing.
Vezi detalii

MARCA NATIONALA

MARCA NATIONALA

Inregistrarea unei marci va protejeaza impotriva contrafacerii si a incalcarii drepturilor conferite de marca.
Vezi detalii

MARCA COMUNITARA

MARCA COMUNITARA

O marca inregistrata in Romania poate forma drept de prioritate pentru inregistrarea unei marci comunitare.
Vezi detalii

MARCA INTERNATIONALA

MARCA INTERNATIONALA

Inregistrarea unei marci protejeaza impotriva contrafacerii si a incalcarii drepturilor conferite de marca.
Vezi detalii

Notă de informare pentru politica de GDPR aplicată de ProtectMARK | Termeni și condiții