Înregistrare marcă la OSIM

Înregistrarea mărcii la OSIM vă protejează împotriva contrafacerii și a încălcării drepturilor conferite de marcă în România

Înregistrare mărci OSIM

Produsele sau serviciile oferite de compania dumneavoastră sunt deja pe piață?

V-ați înregistrat marca la OSIM?

Vă apărați drepturile în mod corect?

Vă monitorizați marca?

Puteți începe prin înregistrarea mărcii la nivel național, urmând apoi, dacă acest lucru va fi necesar, o extindere la nivel comunitar si internațional.

Tipuri de mărci

O marcă poate fi protejată pe teritoriul României dacă cuprinde cel puțin unul din următoarele elemente:

 • un cuvânt sau o inșiruire de cuvinte, un nume sau slogan;
 • un logo;
 • un desen tridimensional;
 • un sunet;
 • forma unui produs.

Consultanții ProtectMARK vă vor oferi asistența de specialitate cu privire la posibilitatea înregistrării mărcii dumneavoastră în România.

Înainte de depunerea mărcii, ProtectMARK realizează o cercetare documentară privind disponibilitatea mărcii, urmând să primiți un raport scris cu opinia unui expert în acest sens. Raportul va fi exhaustiv și va conține mărcile similare și mărcile identice cu marca pe care dumnevastră doriti să o înregistrați.

Dupa o discuție punctuală cu dumneavoastră pe baza acestui raport vom decide dacă vom continua înregistrarea sau dacă doriți sa înlocuiți denumirea cu alta nouă.

Acest lucru vă dă posibilitatea evitării unor conflicte cu mărci similare sau identice deja înregistrate(anterioare) si în același timp evitarea unor costuri suplimentare.

Verificare mărci OSIM

Putem realiza pentru dumneavoastră verificarea denumirii mărcii sau verificarea disponibilității mărcii, trebuie doar să ne trimiteți un mesaj prin intermediul acestui link si veți fi contactat/ă în cel mai scurt timp de către un consultant ProtectMARK.

CONTACTAȚI-NE PENTRU DETALII. CONSULTANȚĂ GRATUITĂ!

Completarea unei cereri de înregistrare a mărcii în România

O cerere de înregistrare a unei mărci naționale trebuie să cuprindă urmatoarele:

 • informații despre marcă;
 • o reprezentare grafică a mărcii (în cazul mărcilor figurative și combinate);
 • informații despre titular;
 • specificarea bunurilor și/sau serviciilor protejate prin marcă*;
 • documente privind un eventual drept de prioritate;
 • dovada achitarii taxelor.

(*)ProtectMARK va realiza gratuit pentru dumneavoastră încadrarea produselor și/sau serviciilor pe care doriți înregistrarea mărcii în Clasificarea internatională NISA.

Procedura de înregistrare a mărcii la OSIM

O marcă depusă la OSIM este analizată în ceea ce privește cerințele de formă și motivele absolute de refuz.

Dacă nu sunt încălcate prevederile de mai sus, marca se publică în termen de 7 zile de la primirea cererii de către Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci în Buletinul Oficial de Proprietate Industrială. În termen de 2 luni de la publicarea mărcii se pot depune obesrvații de către orice persoană interesată. După aceasta perioadă, într-un termen de 6 luni de la data depunerii, marca va intra în perioada de examinare, iar un examinator OSIM va analiza dacă marca verifică condițiile impuse de Legea 84/1994 cu completarile ulterioare. Dacă acestea sunt îndeplinite, marca va fi admisă la înregistrare, urmând a fi publicată în primul buletin după ce OSIM a trimis solicitantului Decizia de admitere. Orice persoană interesată poate depune opoziții împotriva Deciziei de admitere la înregistrare în termen de maxim 60 zile de la publicarea mărcii in Buletin.

Dacă nu vor fi depuse opoziții privind marca, sau dacă acestea au fost soluționate în favoarea deponentului în perioada de cooling-off de 60 zile, marca va fi înregistrată.

Procesul de înregistrare a mărcii la OSIM poate dura între 9 și 11 luni de la data depunerii cererii.

Dupa înregistrare, pentru a beneficia de protecție – nelimitat în timp – marca trebuie reînnoită din zece în zece ani.

ProtectMARK vă poate asista ca mandatar pe întreaga perioadă de înregistrare  a mărcii. Dacă doriți acest lucru trebuie doar să ne trimiteți un mesaj prin intermediul acestui link si veți fi contactat/ă în cel mai scurt timp de către un consultant ProtectMARK.

 

 

Notă de informare pentru politica de GDPR aplicată de ProtectMARK | Termeni și condiții