Înregistrare marcă la WIPO

Înregistrarea unei mărci internaționale vă protejează împotriva contrafacerii și a încălcării drepturilor conferite de marcă în teritoriul în care a fost solicitată protecția. O marcă internațională asigură protecția simultan în peste 90 de state prin depunerea unei singure cereri la WIPO pentru toate statele în care a fost solicitată protecția

Înregistrare mărci la WIPO

Produsele sau serviciile oferite de compania dumneavoastră sunt deja pe o piață care excede ca teritoriu Uniunea Europeană?

V-ați înregistrat marca la WIPO?

Vă apărați drepturile în mod corect?

Vă monitorizați marca?

Este piața internațională o piață pe care o luați în considerare pentru produsele/serviciile dumneavoastră?

Doriți să utilizați marca în mai multe state din lume?

Înregistrarea unei mărci internaționale poate fi folosită în completarea protecției unei mărci naționale sau comunitare, sau ca o alternativă la protecția oferită de o marcă comunitară.

Avantaje

Sistemul de înregistrare este flexibil și simplu și necesită depunerea doar a unei singure cereri pentru toate țările.

Se vor putea adăuga state suplimentar pentru protecția mărcii chiar și după depunerea cererii inițiale.

Refuzul la înregistrare afectează doar statele unde aplicația a fost refuzată. Reînnnoirea se aplică în toate statele.

Cine poate folosi înregistrarea internațională a mărcii?

Sistemul Protocolului de la Madrid poate fi utilizat doar de o persoană care are domiciliul/sediul în unul din statele semnatare sau are cetațenia unui stat semnatar.

ProtectMARK vă poate asista ca mandatar pe întreaga perioadă de înregistrare  a mărcii la WIPO. Dacă doriți acest lucru trebuie doar să ne trimiteți un mesaj prin intermediul acestui link si veți fi contactat/ă în cel mai scurt timp de către un consultant ProtectMARK.

CONTACTAȚI-NE PENTRU DETALII. CONSULTANȚĂ GRATUITĂ!

Protecția geografică acordată

O marcă internațională poate fi inregistrată pentru unul sau mai multe state (excluzând statul de origine), mai multe țari putând fi adaugate pe parcurs. Se poate acorda protecție doar pentru o țară care este semnatară a convenției.

Procedura de înregistrare a mărcii la WIPO

Dacă sunt respectate condițiile de formă, marca va fi trecută în registrul internațional și va fi publicată în Buletinul Oficial al OMPI.

Țările desemnate pentru protecție

Biroul Internațional al OMPI va notifica fiecare țară pentru care s-a solicitat protecția. Fiecare țară desemnată are posibilitatea să refuze acordarea protecției, în intervalul de timp prevazut de Protocol, care poate ajunge până la 18 luni.

Pentru o perioadă de 5 ani, marca națională și marca internațională trebuie să coexiste. Dacă marca națională este radiată, anulată sau nu este prelungită atunci și marca internațională își va înceta efectul. La trecerea celor 5 ani, marca internațională devine independentă.

Reînnnoirea

O marcă internațională înregistratî beneficiază de protecție timp de 10 ani. Aceasta perioada poate fi prelungită nelimitat odată la 10 ani cu plata taxelor de reînnoire.

 

Dacă doriți înregistrarea unei mărci internaționale sau aveți deja o marcă internațională și doriți monitorizarea acesteia precum și reprezentarea dumneavoastră în fața oficiilor naționale care v-au acordat protecția, pentru depunerea de opoziții sau pentru orice modificare pe care doriți să o realizați, puteți să ne trimiteți un mesaj prin intermediul acestui link și veți fi contactat/ă în cel mai scurt timp de către un consultant ProtectMARK.

 

Notă de informare pentru politica de GDPR aplicată de ProtectMARK | Termeni și condiții