Marca înregistrată

Marca înregistrată protejează produsele și serviciile unei companii pe întreg teritoriul în care aceasta este protejată

ÎNREGISTRARE MĂRCI OSIM, EUIPO, WIPO

De ce să protejezi o marcă?

Marca înregistrată este unul din cele mai importante active necorporale ale unei companii – este elementul esențial în care se înglobează toate investițiile făcute de-a lungul timpului în companie.

 • Crearea si protejarea unei mărci stabilește indentitatea comercială a unei companii și consolidează poziția acesteia pe piață.
 • Marca permite cumpărătorilor să diferențieze produsele sau serviciile unei companii de cele ale altei companii.
 • Protecția conferită unei marci este nelimitată – cu conditia să fie folosită si reinnoită.

Specialiștii de la ProtectMARK au o experiență de peste 20 ani în domeniul înregistrării mărcilor și vă pot ajuta la conceperea unei strategii privind mărcile dumneavoastră, care să fie eficientă și să asigure protecția drepturilor dobândite prin înregistrarea mărcii.

Tipuri de mărci înregistrate

 • Mărci verbale – formate dintr-un cuvânt sau mai multe cuvinte, un nume sau un slogan
 • Mărci figurative color sau alb/negru – formate dintr-un element grafic
 • Mărci combinate color sau alb/negru – conțin atât cuvinte cât și elemente grafice
 • Mărci tridimensionale – formate din desene prezentate în 3 dimensiuni
 • Mărci sonore – formate din compoziții muzicale

Cum să-ți folosești marca?

Simbolul ® trebuie utilizat doar dupa obținerea certificatului de înregistrare a mărcii și doar în țările unde procesul de înregistrare a fost finalizat. Simbolul ar fi bine să nu fie utilizat la mărcile neînregistrate.

Simbolul ™ poate fi folosit în țările unde a fost depusa o cerere de înregistrare, iar certificatul nu a fost încă obținut.

Aceste simboluri ajută consumatorii să diferențieze produsele sau serviciile mărcii protejate, de cele ale altor companii, dar trag și un semn de alarmă pentru competitorii care ar dori să contrafacă marca sau sa încalce drepturile conferite de aceasta, că sunteți pregatiți să vă apărați.

Dacă doriți mai multe informații despre înregistrarea mărcilor la OSIM, EUIPO sau WIPO, puteți beneficia de o sesiune gratuită de consultanță juridică cu sepcialiștii noștri, pe care îi puteți contacta prin intermediul acestui link.

CONTACTAȚI-NE PENTRU DETALII. CONSULTANȚĂ GRATUITĂ!

De ce să înregistrezi o marcă?

Înregistrarea mărcii este primul pas pentru protecția acesteia. Avantajele înregistrarii unei mărci sunt:

 • Atât in Romania cât și în majoritatea țărilor protecția este atributivă și este acordată în baza unei cereri de înregistrare a mărcii;
 • Este mai ușor de dovedit un drept asupra unei mărci înregistrate având un certificat de înregistrare emis de Oficiul la care a fost înregistrată marca iar în acest fel puteți să preveniți încălcarea acestor drepturi.
 • O marcă înregistrată aduce valoare afacerii, oferind un important avantaj în cazul în care veți dori să vindeți afacerea ulterior.
 • O marcă înregistrată vă oferă un monopol în exploatarea ei, iar dreptul asupra mărcii vă aparține în exclusivitate.

Unde puteți proteja o marcă?

Numărul de jurisdicții unde ar fi indicată protecția sau înregistrarea mărcilor se va determina în urma unei analize a pieței actuale, luând în calcul și eventualul potențial de extindere.

În baza acestei analize, vă vom sfătui să utilizați unul din următoarele tipuri de protecție:

 • una sau mai multe înregistrări la nivel național(OSIM);
 • înregistrarea unei mărci la nivel comunitar(EUIPO);
 • înregistrarea unei mărci la nivel internațional(WIPO);
 • o combinație a variantelor de mai sus.

Specialiștii ProtectMARK vă vor pune la dispoziție o estimare a costurilor de înregistrare a mărcii, în funcție de nivelul de protecție dorit.

Putem înregistra mărci oriunde în lume.

Dacă doriți să aflați care sunt costurile înregistrării la OSIM sau care sunt costurile înregistrării la EUIPO completați formularul din acest link si veți primi imediat un mesaj pe e-mail în care veți afla atât costurile oficiului(OSIM pentru marcă națională sau EUIPO pentru marcă europeană). După completarea acestui formular și primirea emailului cu oferta veți fi contactat de un consultant ProtectMARK pentru clarificări și continuarea procedurii în cazul in care veți accepta oferta.

Pentru înregistrarea mărcii la WIPO (internațional) este necesară o discuție prealabilă cu consultanții noștri, pe care îi puteți contacta prin intermediul acestui link.

 

 

Notă de informare pentru politica de GDPR aplicată de ProtectMARK | Termeni și condiții