Desenele și modelele industriale în România

Înregistrarea unui desen sau model previne copierea unui desen/model unic

Dacă nu doriți ca alții să reproducă produsele fabricate sau comercializate fără acordul dumneavoastră, atunci este necesara protecția oferită de desene și modele și puteți începe înregistrarea națională, aceasta constituind punctul de plecare pentru o protecție la nivelul statelor Uniunii Europene și apoi la nivel global.

Cerințe pentru înregistrarea în România:

Informațiile minime necesare pentru depunerea unei cereri de înregistrare:

  • informații despre titular (sau designer, daca cele două persoane diferă)
  • fotografii care să ilustreze desenul
  • invocarea drepturilor de prioritate, dacă este cazul.

Procedura de înregistrare a unui desen industrial

Cererea este analizată în privința cerințelor de formă. La solicitarea aplicanților, ProtectMARK realizează cercetări documentare contra cost.

Dacă doriți o cercetare documentară privind disponibilitatea desenului sau modelului dumneavoastră vă rugăm să ne sunați la 0721514264, sau să completați formularul din acest link.

CONTACTAȚI-NE PENTRU DETALII. CONSULTANȚĂ GRATUITĂ!

Dacă este acceptat la înregistrare, desenul va fi publicat în Buletinul Oficial de Proprietate Industrială, pentru eventualele opoziții.

Termenul pentru depunera unei opoziții este de 2 luni de la data publicării.

Dacă nu există opoziții sau acestea au fost soluționate în defavoarea oponentului, desenul sau modelul va fi înregistrat.

Durata protecției desenului/modelului industrial

Protecția totală acordată desenelor și modelelor este de 25 de ani. Inițial, se acordă o protecție de 10 ani, care poate fi prelungită cu câte 5 ani, până la un total de 25 de ani.

Cum incepeți?

Contactați echipa ProtectMARK pentru informații și eventuale discuții despre protejarea desenelor sau modelelor dumneavoastră.

Vă rugăm să ne sunați la 0721514264, sau să completați formularul din acest link.

Suntem acreditați să vă asistăm în ceea ce privește completarea și depunerea cererilor, precum și pe durata întregului proces de înregistrare.