Brevetul de invenție

Acordă drepturi exclusive de vânzare, producere și folosință a produsului sau metodei înregistrate

Cum vă protejați împotriva competitorilor care schimbă un detaliu al produsului vostru și intră pe piață?

Cum vă protejați împotriva competitorilor care vă copiază planurile de dezvoltare?

Cel mai bun mod de protecție este introducerea unei cereri în vederea obținerii unui brevet de invenție.

Într-o cerere de brevet monopolul este dat de revendicările solicitate, descrise în cerere și insoțite de ilustrații și poze.

Consultanții ProtectMARK sunt specializați în redactarea cererilor de brevet în domenii diverse.

În funcție de scopul brevetului, analizăm de la cerere la cerere cât de largă ar trebui să fie aria de acoperire a brevetului pentru a beneficia de protecție maximă și a putea împiedica eventualele contrafaceri.

De asemenea, ne asigurăm că cererea de brevet îndeplinește condițiile de formă pentru a putea fi inregistrată cu succes.

Dacă doriți mai multe informații despre drepturile de proprietate intelectuală sau despre înregistrarea brevetelor la OSIM sau EPO, puteți beneficia de o sesiune gratuită de consultanță juridică cu sepcialiștii noștri, pe care îi puteți contacta prin intermediul acestui link.

CONTACTAȚI-NE PENTRU DETALII. CONSULTANȚĂ GRATUITĂ!

Brevetabilitatea

Pentrua a putea fi brevetată, o invenție trebuie să indeplinească trei condiții: noutatea, activitatea inventivă și aplicabilitatea industrială. Toate aceastea sunt verificate prin realizarea unei cercetări documentare înainte de depunerea cererii.

Unde și pentru cât timp?

Un brevet de invenție poate fi obținut oriunde în lume, fie la nivel național, fie utilizând sistemele internaționale de obținere a brevetului. Durata de valabilitate a unui brevet este de 20 de ani.

Examinarea de către autoritățile competente

Odată depusă, cererea de brevet este examinată de către autoritațile competente, acestea urmând să analizeze cererea în vederea îndeplinirii condițiilor necesare brevetării. Dacă cererea nu poate fi acceptată imediat, solicitantul are posibilitatea să completeze cererea sau să formuleze puncte de vedere asupra celor transmise de OSIM.

Specialiștii ProtectMARK sunt responsabili de trimiterea completărilor pentru înregistrarea brevetului precum și de pregătirea punctelor de vedere în numele dumneavoastră.

Ne puteți contacta prin intermediul acestui link.