Brevetul de inventie

Acorda drepturi exclusive de vanzare, producere si folosinta a produsului sau metodei inregistrate

 

Cum va protejati impotriva competitorilor care schimba un detaliu al produsului vostru si intra pe piata?

Cum va protejati impotriva competitorilor care va copiaza planurile de dezvoltare?

Cel mai bun mod de protectie este introducerea unei cereri in vederea obtinerii unui brevet de inventie.

Intr-o cerere de brevet monopolul este dat de revendicarile solicitate, descrise in cerere si insotite de ilustratii si poze.

Consultantii ProtectMARK sunt specializati in redactarea cererilor de brevet in domenii diverse.

In functie de scopul brevetului, analizam de la cerere la cerere cat de larga ar trebui sa fie aria de acoperire a brevetului pentru a beneficia de protectie maxima si a putea impiedica eventualele contrafaceri.

De asemenea, ne asiguram ca cererea de brevet indeplineste conditiile de forma pentru a putea fi inregistrata cu succes.

Brevetabilitatea

Pentrua a putea fi brevetata, o inventie trebuie sa indeplineasca trei conditii: noutatea, activitatea inventiva si aplicabilitate industriala. Toate aceastea sunt verificate prin realizarea unei cercetari documentare inainte de depunerea cererii.

Unde si pentru cat timp?

Un brevet de inventie poate fi obtinut oriunde in lume, fie la nivel national, fie utilizand sistemele internationale de obtinere a brevetului. Durata de valabilitate a unui brevet este de 20 de ani.

Examinarea de catre autoritatile competente

Odata depusa, cererea de brevet este examinata de catre autoritatile competente, acestea urmand sa analizeze cererea in vederea indeplinirii conditiilor necesare brevetarii. Daca cererea nu poate fi acceptata imediat, solicitantul are posibilitatea sa completeze cererea sau sa formuleze puncte de vedere asupra celor transmise de OSIM.

Specialistii ProtectMARK sunt responsabili de trimiterea completarilor pentru inregistrarea brevetului precum si de pregatirea puncelor de vedere in numele dumneavoastra.