Marca internationala

Inregistrarea unei marci protejeaza impotriva contrafacerii si a incalcarii drepturilor conferite de marca. O marca internationala asigura protectia in peste 80 de state

 

Este piata internationala o piata pe care o iei in considerare pentru produsele/serviciile tale?

Vrei sa utilizezei marca in mai multe state din lume?

Inregistrarea unei marci internationale poate fi folosita in completarea unei marci comunitare sau ca o alternativa la marca comunitara.

Avantaje

Sistemul de inregistrare este flexibil si simplu si necesita depunerea doar a unei singure cereri pentru toate tarile.

Se vor putea adauga state suplimentar pentru protectia marcii chiar si dupa depunerea cererii initiale.

Refuzul la inregistrare afecteaza doar statele unde aplicatia a fost refuzata. Reiinoirea se aplica in toate statele.

Cine poate folosi inregistrarea internationala a marcii?

Sistemul Protocolului de la Madrid poate fi utilizat doar de o persoana care are domiciliul/sediul in unul din statele semnatare sau are cetatenia unui stat semnatar.

Protectia geografica acordata

O marca internationala poate fi inregistrata pentru unul sau mai multe state (excluzand statul de origine), mai multe tari putand fi adaugate pe parcurs. Se poate acorda protectie doar pentru o tara care este semnatara a conventiei.

Procedura inregistrarii

Daca sunt respectate conditiile de forma, marca va fi trecuta in registrul international si va fi publicata in Buletinul Oficial al OMPI.

Tarile desemnate pentru protectie: Biroul International al OMPI va notifica fiecare tara pentru care s-a solicitat protectia. Fiecare tara desemnata are posibilitatea sa refuze acordarea protectiei, in intervalul de timp prevazut de Protocol, care poate ajunge pana la 18 luni.

Pentru o perioada de 5 ani, marca nationala si marca internationala trebuie sa coexiste. Daca marca nationala este radiata, anulata sau nu este prelungita atunci si marca internationala isi va inceta efectul. La trecerea celor 5 ani, marca internationala devine independenta.

Reiinoirea

O marca internationala inregistrata beneficiaza de protectie timp de 10 ani. Aceasta perioada poate fi prelungita nelimitat odata la 10 ani.